fredag 26 mars 2010

Såhär långt har vi kommit med apporten=)
Törs egentligen inte lägga ut filmen, men vill ha lite tips på de jag säkert gör fel=)
Jag dirigerar typ med armen, varför gör jag det?=) Ska man de?
Osså låter jag så barsk när jag säger apport, men,men..va inte föör elaka med komentarerna bara=) Vi är bara nybörjare=P





4 kommentarer:

Sofie sa...

Jag tycker inte alls att det är fel att visa med armen nu när ni är nybörjare på apportering. Du visar ju honom åt vilket håll han ska apportera. När han sedan blir bättre på det här så visar du ju honom mindre och mindre. Tillslut vill du ju ha apporten av honom och inte släppt 1 meter innan dig. Men det kommer. Tycker att det är en jättebra början.

Sofie sa...

Prova och beröm honom när han är framme vid dig.
Sen det där med att sitta vid sidan får du tragla vidare med. Det kommer till slut. Visar du honom när du står hur han ska göra. Ju bättre han blir på det så visar du honom bara mindre och mindre och tillslut sitter han där av sig själv. Hoppas att du förstår hur jag menar. All hundträning går nästan alltid ut på att visa mycket och mindre och mindre ju duktigare hunden blir. Fattar inte hunden så går man bara tillbaka i träningen.

Sofie sa...

Om han har lärt sig att släppa apporten för att du tycker att han är duktig innan han kommer fram till dig så får du försöka lära om. Jag är inte så bra på apportering som jag inte har sysslat så mycket med det. Fråga Johanna :)

Eller så kan du klicka in apporten. Det ska jag föröka göra med min ena hund som verkligen itne vill apportera.

Anna, Alice och Ella sa...

Hallå!
Vad kul att se filmen! =) Han är såå söt Ozzy!=)
Alice fick börja med att lära sig att hålla apportbocken. Jag började med att hålla den framför henne och klicka när hon tittade på den, utökade sedan med att hon skulle nosa, greppa och tillslut hålla den längre och längre stunder innan klicket kom. Hon fick hålla den tills jag sa "tack" och tog den. Inget godis om hon släppte den. Tror det har hjälpt till så att det blir bra avlämningar.
Lycka till!! =)
Många kramar från oss.