tisdag 13 april 2010

Halloj på er!!

Vi har haft en fundering ett tag på att kastrera Ozzy. Och nu efter lite rådfrågning med min uppfödare, veterinär m.m har vi kommit fram till att vi ska göra det. Han är inte så att han juckar på folk lr så. Bara att vi märkt att det börjar o bli lite jobbigt åt honom med löptikar. Grannens hund höglöper just nu, o är Ozzy ute på altanen o Thilda är ute på gården så sitter han o gnyr o gnyr. När vi åkte med bilen så åkte vi föbi deras katt, då gnydde han åt den oxå. O på promenaden i förrgår så gnydde han åt en taxflicka.
Känner att om det ska göras så ska det göras snart, innan han blir för gammal o innan det eventuellt bli värre. Han ska ju vara med oss massa år framöver o då är det skönare för honom om han slipper bry sej i alla fruntimmer;)
O som uppfödaren sa; Du som bara ska ha han som sällskapshund o inte i nån avel har bara fördelar med o kastrera honom. Även veterinären sa att de bli lugnare, lyssnar o koncentrerar sej på mej bättre (ist för vad som kan tänkas lukta så gott dääär borta)
Ringde iaf vet. nu på morgonen o bokade tid. Så den 27 smäller det. Känner mej ändå nervös då det är en operation som ska göras. Blir nog jobbigt första dagarna, men sen ska det förhoppningsvis ge med sej.


3 kommentarer:

Sofie sa...

Skulle också kastrera min hane om jag hade en som jag tyckte tog skada av löptikar. Inget fult i att kastrera en hane. Finns som sagt många fördelar. Ingen stor operation heller så han kommer nog att vara pigg som en lärka snabbt efter den.

Mirre sa...

Tror att det blir kalas, skulle också kastrera =D

Tack vännen
kram

Sofie sa...

Jag förstår faktiskt inte vad det är som är så hemskt med att kastrera en hane. Man har ju inge problem med att kastrera en hankatt. Har aldrig förstått vad det är för skillnad.

Se bara till att du får ett intyg på att han har båda kulorna nere och inte är krypt vid kastreringen. Om du fixar ett intyg så kan du fortfarande ställa honom om du vill.